5.1.13

24H - Expositie in de Oude KerkAmsterdam bruist in 2013. Er staan in één jaar vele jubilea en festiviteiten op het programma, waar ook het nieuwe evenement 24H deel van uit maakt. Tijdens 24H kun je 24 uur lang een deel van de stad (her)ontdekken. 24H wordt 5 keer georganiseerd in 2013, namelijk in de stadsdelen Centrum, Oost, Zuid, West en Noord. Tijdens 24H openen theaters, hotels, musea en buurthuizen hun deuren voor het publiek en organiseren speciale evenementen. Deuren worden geopend die doorgaans voor publiek gesloten blijven en bijzondere locaties bieden onderdak aan vernieuwende concepten.

In het oude Historische stadshart van Amsterdam staat de Oude Kerk
Zaterdag 12 januari, van 12:00 tot 17:00 is in de Oude Kerk een presentatie en expositie te zien van het project  NZL Boorkopjes van MAUKstudio
Oudekerksplein 23, Amsterdam Tel: 020 - 625 82 84


Van de klei die vrijgekomen is door boringen voor de NoordZuidLijn, zijn metroboorkopjes gemaakt. Scheldepleinklei, Nassaukadeklei, Ceintuubaanklei en Muntpleinklei, elke klei zijn eigen coördinaat, kleur en eigenschappen. De klei is net als de Amsterdammers die er eeuwen bovenop gewoond hebben; nukkig, eigenwijs en wars. Dit levert vele verschillende materiaal-onderzoeken en resultaten op. Ontploffingen, scheurende randen en prakkende Amsterdammers. 
Maukstudio laat de bezoeker meekijken in het experimenteer-ontwerp en productieproces d.m.v een expositie en presentatie waarin de resultaten te bezichtigen zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.